Psychische problemen

Het kan je zomaar overkomen dat je psychische (mentale) problemen krijgt en dit kan lijden tot angstig en achterdochtig zijn binnen je relatie, of het kan lijden tot geen interesses meer op gebieden als seksualiteit. Dit komt vaak door verschillende emoties als somberheid, energieloos of andere emoties die negatief overkomen. Het kan zijn dat je kampt met mentale problemen, waardoor je het steeds moeilijker vind om je sociale contacten te onderhouden of juist contact te maken met nieuwe mensen. Een ander aspect is het gebruik van medicatie waardoor je functionele aspecten verminderen als het libido, erectie of orgasme. 

Oorzaak en gevolg 

Een oorzaak van een mentaal probleem is bijvoorbeeld bij een vrouw dat ze misbruikt is in het verleden. Alleen vanaf de buitenkant is dit niet altijd te zien. Het kan een groot impact hebben op het verrichten van seksuele handelingen waarbij tijd vaak een belangrijke rol speelt. Uiteindelijk kunnen zulke situaties (zijn er meerdere) lijden tot frustraties, eenzaamheid, minder zelfvertrouwen waardoor je een minder positief zelfbeeld krijgt. Psychische problemen en seksuele problemen versterken elkaar vaak in een negatief opzicht. Dit kan vaker lijden tot overgewicht of juist meer problemen binnen een relatie of netwerk. 

Medicatie 

Het kan ook voorkomen dat de gevolgen komen door bepaalde medicatie die je moet innemen. Hierdoor kun je dankzij het probleem, de medicatie of een combinatie van beide gevallen anders gaan reageren op bepaalde aspecten. Hier komt het seksuele verlangen ook vaak bij kijken. Vaak vervallen de problemen wanneer de medicatie niet meer ingenomen wordt. Alleen is het vaker zo dat je de medicatie moet blijven gebruiken totdat je gezondheid weer optimaal is. Naast medicatie is veilig vrijen ook een belangrijk aspect om geen extra problemen te vooroorzaken.

Erovibes-lingerie
Vaginisme
Problemen bij klaarkomen
Seks voor ouderen
Pijn bij seksuele handelingen
Erectieproblemen