Soorten soa’s 

Chlamydia

Chlamydia is een bacterie die voor een infectie veroorzaakt in de urinebuis, endeldarm, baarmoederhals of hals. Dit kan uitzetten tot aan de baarmoeder of de edele delen (de ballen).
Het is een soa dit niet snel wordt opgemerkt bij mensen. Dit kan vaak worden bestreden met een antibioticakuur. Maar het belangrijke en misschien wel het meest vervelende is dat je al je sekspartners van een bepaalde periode moet laten weten dat je een soa hebt. Het komt voornamelijk voor bij jongeren onder de 25 jaar. 

Bij de mannen heeft de helft meestal geen klachten, maar dit kunnen onder andere klachten zijn als:
Pijn tijdens het urineren (kan ook een branderig gevoel zijn)
Pijn aan de balzak
Afscheiding die komt uit de plasbuis

Bij de vrouwen heeft zo een 90% geen klachten, maar dit kunnen onder andere klachten zijn als: 
Pijn tijdens het urineren (kan ook een branderig gevoel zijn)
bloedverlies of pijn bij seksuele contacten
Pijn in de onderbuik

Syfilis 

Syfilis is een bacterie die infecties veroorzaakt in de organen en hersenen. Deze ziekte loopt in verschillende fases:
1. Een zweer rond de penis, anus, vagina of mond.
2. Krijgt uitslag en bultjes op de lichaam die vaak niet jeuken. Kunt last van koorts, spierpijn en haaruitval. Het kan nog erger zijn met onder andere stoornissen in de lever en nieren of in de hersenen.
3. De klachten verdwijnen, maar als je niet geholpen wordt kan het terugkeren met als oorzaak flinke hersenbeschadigingen.
Het wordt behandeld door een antibiotica kuur, maar het belangrijke en misschien wel het meest vervelende is dat je al je sekspartners van een bepaalde periode moet laten weten dat je een soa hebt.

HIV

Hiv is een virus dat ervoor zorgt dat je afweersysteem wordt verzwakt. Als je hier niet aan wordt behandeld is er een grote kans dat je aids krijgt. Bij Hiv krijg je vaak klachten als griepsymptomen. Door dat je lichaam afzwakt in de periodes erna is de kans zeer aanwezig voor aids, als je niet behandeld wordt. Om het te voorkomen is het beste om af en toe te laten testen. Er zijn niet echt medicijnen tegen Hiv, maar wel medicatie die het virus onderdrukken waardoor de kans kleiner is dat je geen aids krijgt. 

Genitale wratten

Genitale wratten ontstaan door een virus. Hierdoor ontstaan er vieze wratten rondom de penis, anus of vagina. Het heeft een rozerood / grijswitte kleur en hebben een oppervlak als een bloemkool en groeien vaak met groepjes bij elkaar. Dit zorgt voor symptomen als pijn, jeuk of een branderig gevoel. Ze kunnen vanzelf verdwijnen, maar dit proces duurt aardig lang, alleen wordt je behandeld de klachten hevig zijn. De behandeling is vaak een zalf smeren over de wratten. 

Erovibes-lingerie