Ervaring van een orgasme

Iedereen kan en ervaart een orgasme op een andere manier en het kan voorkomen dat de orgasmes nogal verschillen, maar we kunnen wel zeggen dat het een fijn gevoel geeft. Dit komt omdat je lichaam tijdens de handelingen endorfine (ook wel het gelukshormoon) aangemaakt waardoor je gelukkiger gevoeld vaak gecombineerd met duizeligheid. Er zijn meer aspecten die voor kunnen komen tijdens het moment van een orgasme:

  • Zweten
  • Tintelingen door je lichaam
  • Licht gevoel in je hoofd
  • Er kunnen kreun of hijggeluiden ontstaan
  • Kort of onregelmatige ademhalingen
  • Hoge hartslag
  • Emoties kunnen vrij komen wat kan lijden tot tranen

Mannelijke orgasme

Wanneer een man een orgasme krijgt, maakt het lichaam een vloeistof aan die door de penis naar buiten komt, deze vloeistof wordt sperma genoemd. Wanneer een man seks heeft met de vrouw en de sperma loslaat in het vrouwelijke geslachtsdeel dan gaan de cellen op zoek naar het vruchtbare eitje van een vrouw, wat kan zorgen voor een kind. Dit is overigens makkelijk te voorkomen door verschillende middelen.

Een orgasme kan heel erg variëren van keer tot keer. Je kunt orgasmes hebben die voor vuurwerk zorgen in je lichaam, maar het kan ook eens tegenvallen. Dit is overigens niet erg, het is een manier van een fysieke en emotionele bevrijding waarbij jij geen invloed hebt over hoe veel er uit komt. Let wel op dat het vrijen niet uitloopt tot een SOA

Het krijgen van een orgasme

Door seksuele handelingen uit te voeren ontstaat er een stimulatie in het lichaam. Door de opwinding van het bewegen van de huid wat gedaan kan worden door het masturberen of door het penetreren van een vrouwelijke vagina (zie ook http://www.penisvergrotingstip.nl/anatomie-van-de-penis.html). Dit geldt overigens niet voor de vrouw, de vrouw krijgt niet heel snel een orgasme door het hebben van seks.

Vrouwelijke orgasme

Een vrouwelijke orgasme is een andere manier dan bij de mannen, waarbij de mannen sperma produceren is dat bij de vrouw een andere manier. Een vrouw kan dit doen door een heldere vloeistof los te laten, ook wel squirten genoemd. Het is voor een vrouw ook een stuk moeilijker om een orgasme te krijgen en het kan zelfs voorkomen dat een vrouw nog nooit een orgasme heeft gehad. Dit zorgt dan ook tussen een kloof op gebied van orgasmes. De situatie bij vrouwen ligt dan ook een stuk anders. Als vrouw zijnde heb je ook altijd de keuze om een anticonceptiemiddel te gebruiken om zwangerschap te voorkomen

Clitorale orgasme 

Een zeer belangrijk orgaan is de clitoris bij een orgasme alleen is de kennis hierover bij vele ondermaat, bijvoorbeeld dat de clitoris net zo groot is als een penis, alleen is niet zichtbaar omdat het onder de huid verstopt zit. Een klein stukje van de clitoris, ook wel de glans genoemd is te zien. Alleen dit stukje is zeer gevoelig omdat er meer dan 8.000 zenuw uiteindes inzitten. De clitoris bevat lange uitlopers, die beginnen op te zwellen bij een opgewonden gevoel. Dit zorgt voor stootkussens die zich vormen om de vagina en dit zorgt voor een plezierig gevoel bij de seks met een man. 

Vaginale orgasme

Bij een vaginale penetratie wordt de man beloond omdat dit een prikkelend gevoel geeft voor een stimulans. Waarbij mannen en vaginale orgasme krijgen, krijgen vrouwen dat via de clitoris. De druk van de penis kan dus heel fijn zijn voor de vrouw, maar dan moet het opgewonden zijn om er voor te zorgen dat die stootkussens werken. De vagina dient eigenlijk ook als een baringskanaal en voor genot is het puntje van de clitoris die voor de opwinding zorgt. 


 

Erovibes-lingerie