De voor en nadelen van sterilisatie

Als jij voor de keuze staat om deze ingreep te doen en ervoor te kiezen dat jij gesteriliseerd wordt dan moet je even de volgende punten bekijken:
Na de ingreep ben je voor altijd onvruchtbaar en kun je geen kinderen meer maken. Dit kan tevens nooit meer teruggedraaid worden, eenmaal gedaan is er geen terugweg meer. 
Na de ingreep hoeft er geen gebruik meer worden gemaakt van anticonceptiemiddelen. 
Het beschermt je NIET tegen een soa. 
Het is mogelijk om tijdens de operatie bloedingen of ontstekingen te krijgen.  
Het is mogelijk dat de sterilisatie niet 100% heeft gewerkt, maar dit is een zeer kleine kans. Als er wordt gekeken naar deze kans dan zijn er van de 1.000, raakt de vrouw toch zwanger bij minder dan 5 gevallen per jaar. (minder dan 0,005%)

Wanneer ben je niet geschikt

Er zijn gevallen waarbij je sterilisatie niet moet toepassen, denk hierbij aan gevallen als:
Je bent nog jong en weet niet of je kinderen wilt in de toekomst.
Bij twijfel niet doen, je gaat hier namelijk spijt van krijgen.
Bij eerdere operaties of ontstekingen aan de balzak, dan wordt de operatie afgeraden.
Als je niet tegen operaties kan, dan raden wij deze ook af.

Na de operatie

Onvruchtbaar

Als de operatie is gedaan, dan ben je niet meteen onvruchtbaar. Dit duur vaker 2 tot 3 maanden voordat dit volledig functioneert en dan kun je ook niet meer terug. Het is daarom belangrijk om tijdens de eerste drie maanden nog steeds veilige seks te hebben. Als de drie maanden voorbij zijn, zal er onderzocht worden of er nog zaadcellen te vinden zijn in het zaadvocht. Door het onderzoek komt er een uitslag die verteld of je daadwerkelijk onvruchtbaar bent geworden.

Het gevoel 

Wanneer jij een sterilisatie hebt ondergaan, moet je niet bang zijn dat het seksuele gevoel anders wordt. Alle oude specificaties van het seks hebben blijft hetzelfde, als het krijgen van een erectie, het klaarkomen, de zaadlozing (in dit geval alleen maar zaadvocht) en het verlangen blijven hetzelfde. Daarnaast zijn er ook geen bijwerkingen te vinden bij haargroei en stem veranderingen of dat hormonen veranderen. 

Het risico 

Wanneer de operatie is gebeurd, dan zijn de zaadleiders van elkaar gescheiden waardoor de zaadcellen niet bij het zaadvocht komen. Er bestaat echter een kans dat deze  weer terug aan elkaar groeien en een opening creëert voor de zaadcellen om terug te komen bij het zaadvocht. Dit is tevens wel een zeer kleine kans van 0.005%. 
 

Erovibes-lingerie