Seksuele patronen

Een patroon creëer je door de jaren heen. Het begint allemaal in de prille fase en daar ontwikkel je jezelf in. Uiteindelijk wanneer je volwassen bent, heb je waarschijnlijk meerdere (kleine of grote) relaties gehad of zit je nog steeds in dezelfde relatie. In deze periode neem je de tijd om te experimenteren, alleen na een tijd neemt dit ook af. Wanneer het experimenteren verwaterd wordt, en je in een vaste relatie zit, dan ontstaat er een patroon waarbij beide partijen tevreden mee zijn. Dan heb je een eigen seksuele patroon of eigenlijk samen met je partner. Weet jij ook hoe hoog jouw seksueel verlangen is? 

Seks in de praktijk

Je zult vroeger vast wel op school of met je ouders dit pikante onderwerp besproken. Wat in ieder geval pikant was in de begin jaren, maar hou ouder je wordt hoe meer je gaat weten, althans dat denk je. Weet je dat er zo veel nieuwe aspecten zijn op dit gebied. Ben jij een persoon geweest die alles heeft durven vragen, dan ben jij een van de weinige omdat het een gebied is waarbij je niet altijd alles via de theorie kan leren. Wanneer jij een nieuwe ‘partner’ krijgt, dan kun jij nog steeds nieuwe aspecten binnen de seksualiteit leren. Wees in ieder geval niet onzeker, want het is niet erg om het een keer te ‘verneuken’, maar sta open voor nieuwe aspecten en zo verbeter je eigen seksleven. 

Problemen

Wanneer mensen de seksualiteit beoefenen, gaat dat niet altijd zonder stress en zorgen. Het is mogelijk dat er problemen of onzekerheden ontstaan die de functionaliteit van seks tegen houd. Dit kunnen problemen zijn op gebied van erectie of orgasme, pijntjes tijdens de seks, geen verlangen of het ouderdom. Problemen kunnen door veel symptomen ontstaan, alleen het is belangrijk dat jij hier iets mee doet. 

Seks en leeftijd

Hoe ouder het wordt, hoe minder vaak je seks gaat hebben. Althans dat zeggen menig Nederland. Dit komt door invloeden als lichamelijke veranderingen en daar kun jezelf vaak niks aan doen. De gehele seksualiteit verminderd op intensiteit en is vaak trager van begrip. Het gaat heel erg om het anticiperen van deze veranderingen. Kun jij je goed aanpassen aan de situatie, dan kun je nog steeds gelukkig zijn met de seksuele functionaliteiten. Het is uiteindelijk allemaal een mentaal en fysiek spelletje. 


 

Erovibes-lingerie
Seksueel verlangen
Orgasme