Voor wie is seks belangrijker bij ouderen?

Wanneer er gekeken wordt voor wie seks belangrijker is wanneer ze ouder zijn, dan verschillen de cijfers tussen de man en vrouw best wel enorm. Gaan we kijken naar de 55 plussers dan vinden 74% van de mannen seks nog steeds belangrijk en dit is 38% van de vrouwen. Bij de mannen is het percentage bijna twee keer zo veel. Als we gaan kijken naar 65 jaar en ouder dan veranderd dit percentage. Bij de mannen vind 67% seks belangrijk en bij de vrouwen vind 31% seks belangrijk. Daarbij is wel dat deze generatie ouderen mensen actiever zijn dan vorige generaties. Daarbij zijn de mensen die minder seks hebben daar vaak tevreden mee, omdat ze of het niet meer leuk vinden en daarbij de tijd aan andere leuke dingen kunnen besteden.

De veranderingen

Bij de mannen en vrouwen krijgen bij ouderdom ook veranderingen aan het lichaam waardoor het hebben van seksuele handelingen minder aantrekkelijk is. Denk hierbij aan problemen bij opgewonden worden of bij het krijgen van een erectie. Het kan ook zijn van minder energie of minder interesse of nog meer zaken waarbij er veranderingen plaatsvinden.

Bij veranderingen is communicatie een belangrijk aspect om er samen goed door te komen, doordat je samen de problemen bespreekt en de beste oplossingen gaat vinden. Ben je juist niet tevreden dan kun je het oorzaak ook oplossen door andere aspecten, zoals het maken van een lijstje waardoor je minder zin krijgt in seks. Denk hierbij aan aspecten als:

Communicatie op verschillende manieren

Dit zijn verschillende aspecten die voor kunnen komen, maar het is belangrijk dat je dit goed bespreekt met je partner om samen tot een oplossing te komen. Doe je dit niet ontstaat er alleen meer wrijving in de relatie en ontstaan er moeilijkheden. Dit wil je voorkomen, want voorkomen is beter dan genezen. Het is ook mogelijk om hier een psycholoog of een seksuoloog in te schakelen die helpt bij het vertalen van het probleem naar de partner en helpt ook met het herstellen en oplossen van het probleem.

Erovibes-lingerie