Verschillende oorzaken

Droogheid 

Wanneer je seks wil hebben, dan moet je in een bepaalde stemming zitten, dit geld niet alleen voor je hoofd, maar ook voor de vagina. De vagina moet namelijk vocht creëren en dat wordt gedaan door kliertjes en komt voor bij opwinding. Wanneer de vagina vochtig is, is het penetreren een stuk gemakkelijker. Als de vagina te droog is, dan kunnen er blaren ontstaan waardoor de seks in de toekomst zeer vervelend kan zijn. Om de vagina vochtiger te maken kun je bijvoorbeeld gebruik maken van glijmiddel, maar zorg wel dat je in je hoofd wel opgewonden bent. Daarbij luister altijd naar je lichaam, als je niet wilt dan moet je het ook niet doen en daarbij seks is meer dan alleen penetratie.

Grootheid 

Bij mannen, maar ook bij vrouwen is het belangrijk van de grootte van de penis. Voor vele hoe groter, hoe beter. Dit is begrijpelijk want bij een kleine penis voel je niet zo heel veel, maar denk hierbij het tegenovergestelde eens. Bij een hele grote penis bestaat er een kans dat je die heel goed voelt als vrouw zijnde. Dit kan overigens ook niet prettig ervaren worden door de man omdat het te strak is. Wanneer de penis te hard tegen de baarmoederhals stoot kunnen er pijnklachten veroorzaken tijdens en na de seks. Dan kunnen er inwendige blauwe plekken ontstaan. Wanneer dit gebeurt kun je ervoor kiezen om het rustiger aan te doen of een standje te kiezen die ervoor zorgt dat de penis er niet zo diep in kan. Neem ook de tijd, hoe langer het duurt hoe opgewonden je raakt, hoe vochtiger de vagina wordt, hoe makkelijker en fijner de seks aanvoelt. 

Ruigheid

Dit kun je vergelijken met de grootheid. Wanneer de seks te ruig is kunnen er inwendige problemen ontstaan bij de vrouw. Het is natuurlijk voor beide partijen enorm fijn om dit te kunnen doen, maar het moet wel op een manier waarbij beide partijen na de seks geen problemen hebben. De enige manier om dit te voorkomen is af en toe iets rustiger aan te doen. Wanneer een vrouw last heeft van de schaamstreek na de seks, is het verstandig om dit te laten koelen. Zorg wel dat het koelelement niet direct in contact komt met de schaamstreek. Dit kun je voorkomen door er een doek omheen te doen. 

Allergie

Het is mogelijk dat je seks hebt waarbij de man een condoom draagt. Maar het is mogelijk dat de man of de vrouw een latex allergie heeft. Dit krijg je door jeuk of een branderig gevoel na de seks rond de vagina of om de penis en balzak. Het kan uit het niets ontstaan en dus als een verrassing komen. Als dit ontstaat kun je het beste even langs de huisarts gaan en je laten behandelen, daarbij krijg je direct een test om te onderzoeken of je daadwerkelijk een latex allergie hebt. 

Soa / infectie

Het is mogelijk dat je een infectie hebt opgelopen waarbij je jeuk hebt of een brandend gevoel of meer aspecten. Het is belangrijk om dit direct te laten onderzoeken. Het is namelijk mogelijk dat je een soa hebt opgelopen. Kijk hier voor verschillende vormen van een soa. Het is ook belangrijk om na de seks even te plassen om dat er tijdens de seks bacteriën in de plasbuis kunnen komen en door te plassen spoel je deze weg. Mocht het toch niet goed aanvoelen is het belangrijk om hiervoor de huisarts of gezondheidscentrum te benaderen en te laten testen. Beter dat je het op tijd komt te weten dan dat je problemen krijgt en deze doorgeeft aan iemand anders. 

Medische aandoening

Het is mogelijk dat er medische factoren zijn, waardoor er pijntjes ontstaan tijdens seksuele handelingen. Het zijn vaak pijnen die in de buik, bij de baarmoeder ontstaan. Komen er verschijnselen voor die normaal niet aanbod komen, dan is het belangrijk om dit meteen te melden aan de huisarts. Ook al is het voor de eerste keer, als het een medisch probleem is, kun je dit meteen aanpakken en heb je er in de toekomst minder last van. 


 

Erovibes-lingerie