Elite Dating

Elite Dating is voor de serieuze en zelfverzekerde singles die op zoek zijn naar een gelijkgestemde partner voor een serieuze en prettige relatie. Je vind voornamelijk mensen met ambities en hebben vaak al een levenservaring. Het is een platform waarbij mensen elkaar makkelijk kunne ontmoeten. Meer dan 90 % is 30 jaar of ouder en 70% heeft een hbo-opleiding of hoger. 

De veiligheid wordt gegenereerd doordat ze een handmatige controle uitvoeren over ieder account om te checken of het een echt en serieus profiel is. Wij vinden het belangrijk dat ieder persoon veilig op het platform met geschikte matchen kan buurten. Je blijft daarbij anoniem, behalve bij de personen die Elite Dating voor jou selecteert aan de hand van de kenmerken van de persoonlijkheidstest. Elite Dating is sinds 2010 actief op de Nederlandse markt en is onderdeel van Spark Networks Services GmbH, gevestigd in Berlijn. Spark Networks exploiteert verschillende toonaangevende matchmaking sites in Europa. Ze zijn actief in 25 landen en heeft meer dan 13 miljoen gebruikers.

De persoonlijkheidstest

De test die jij moet invullen van te voren is gebaseerd op een onderzoek van de vijf persoonlijkheid dimensies. Het is eigenlijk een wervingstest waarbij mensen in een categorie worden geplaatst waarbij de kans op matches verstevigd. De Big Five Persoonlijkheidskenmerken Theorie is gebaseerd op de vijf belangrijke persoonlijkheidskenmerken. Het zijn kenmerken die iedereen heeft, maar ze manifesteren zich in verschillende mate in elk individu. Hierdoor is de sleutel van deze test de balans tussen de kwaliteiten. Hierdoor is elke exacte samenstelling van de test zo goed als uniek. 

Methode van koppelen

Er is een methode gecreëerd waarbij ze de juiste personen voor jou kunnen vinden. Het is gebaseerd op een wetenschappelijk onderzoek dat gaat over de relaties en compatibiliteit die er kan ontstaan tussen twee mensen. Deze erkende methode zorgt ervoor dat er matches ontstaan tussen twee gebruikers die bij elkaar passen. Hierdoor doen zij eigenlijk het voorwerk voor jou en hoef jij niet eindeloos door singles te bladeren die niet passen bij jou. Het is een efficiënte manier van daten door het invullen van een test en het koppelen van verschillende kernmerken. 

Nadeel van Elite Dating

Het is mogelijk om een gratis profiel aan te maken en dan kun je gratis mensen ontmoeten. Dit is ook wel juist, alleen worden er verschillende features gegeven die alleen mogelijk is bij een betaalde versie. Ze profileren als een gratis datingsite, alleen zijn wij van mening dat deze profilering niet klopt. Het ontmoeten van de perfecte partner is eigenlijk alleen mogelijk als je de betaalde versie pakt en de kosten zijn ook nog eens relatief duur. Met name ten opzichte van de concurrenten. Het maandlidmaatschap is daarbij ook niet interessant om aan te schaffen. 

Conclusie

Wij kunnen het aanraden als jij een betaalde versie wilt halen. Dan is de kans ook zeker aanwezig dat je een leuke partner kunt vinden die ook een goede opleiding heeft. Maar als je er geen kosten aan kwijt wil, dan raden wij het af. Je kunt via de gratis account moeilijk aan een fatsoenlijke match komen. Het is daarnaast wel zeer veilig en de profielen worden handmatig gecontroleerd. De persoonlijkheidstest is een test die goed is en ook nuttige informatie uitkomt waardoor je gematcht kan worden door hun eigen matchringprocedure. 

Erovibes-lingerie