Het oriënteren 

Wanneer kinderen 10-12 jaar zijn, beginnen de fantasieën vaak in hun hoofd over wie ze nu leuk vinden. Met de leeftijd tussen de 12-15 jaar wordt er zelfs al aantrekkingskracht gecreëerd op gebied van seksueel, hierbij oriënteren ze op hun seksualiteit. In de volksmond is het ‘normaal’ dat je hetero bent, in dit geval een combinatie van jongen en meisje. Tegenwoordig kan het ook zijn dat jij niet valt op een meisje of niet op een jongen. Voor de jongen is dit de homoseksualiteit, een combinatie van twee jongens. Voor het meisje is dit lesbisch, een combinatie van twee meiden. Wanneer je op beide gevallen valt, dan ben je biseksueel. Dit zijn in ieder geval de meest voorkomende oriëntaties, maar er zijn er nog veel meer. Daarbij hoef je niet perse in een hokje te laten plaatsen, als je dat niet wil. 

Oriëntatie aspecten

Wanneer je gaat oriënteren over je seksualiteit, dan kun je dit herkennen aan verschillende aspecten van aantrekkingskracht. Je kunt bijvoorbeeld fysiek aangetrokken voelen tot een persoon. Het liefst blijf je ook continu bij deze persoon in de buurt. Het is eigenlijk onmogelijk om je aandacht aan andere mensen te vestigen. Het kan ook zijn dat je steeds oogcontact met de persoon maakt en wanneer je oogcontact met de persoon, beide snel wegkijken en beginnen te blozen en dit meerdere keren achter elkaar. Het kan ook zijn door middel van dezelfde interesses waardoor je een persoon interessant vind en in je hoofd eigenlijk alleen maar denkt aan deze persoon. Met name als het jou alleen maar interesseert wat de persoon zegt en bij de rest geef je geen kik. 

Een ander aspect is het krijgen van hormonen die ook van pas komen bij het nadenken over bepaalde handelingen. De hormonen zorgt er ook voor dat er veranderingen plaats vinden in en van het lichaam. Bij de mannen wordt er meer testosteron aangemaakt en bij de vrouwen oestrogeen. 

Uit de kast komen

Voor de Nederlanders is het standaard dat je heteroseksueel bent, maar als je toch een andere geaardheid hebt, dan moet je uit de kast komen. Voordat je bekend maakt aan de wereld dat je een andere gedachtenis hebt (wat totaal niet verkeerd is!) dan moet je eigenlijk een dubbel leven lijden. Vele mensen zijn bang dat ze niet geaccepteerd worden omdat ze een andere geaardheid hebben. Dit komt namelijk door de omgeving waarin ze leven. Tegenwoordig wordt er steeds meer informatieve lessen over gegeven en wordt de acceptatiegraad ook steeds hoger en door middel van LHBTIQ+ (Lesbisch Homo’s Biseksueel Transgender Intersekte Queer + nog meer mogelijkheden) wordt er steeds meer aandacht gegeven aan dit onderwerp en worden jongeren steeds meer geholpen om dit ‘acceptatieproces’ beter te doorlopen. Voor vele mensen valt het allemaal wel mee, maar voor de mensen die dit proces moeten doorlopen hebben krijgen soms de mogelijkheid niet eens om hun zelf te zijn en daar zou het leven om moeten draaien, ongeacht op wat voor persoonlijkheid je valt! Daardoor zijn vele pesterijen (helaas ook op nog meer aspecten) ondergaan en hebben vele jongeren hun leven ontnomen omdat ze niet tevreden waren met hunzelf. 

Tegenwoordig wordt er steeds meer gekeken naar diversiteit, zo ook bij het online daten. Het is belangrijk dat iedereen bij de ware liefde terecht kan komen, ongeacht waar je op valt of wat je bent! 

Seksuele diversiteit in Nederland

Als we gaan kijken naar de diversiteit in Nederland, dan wordt het ook door de meeste Nederlanders geaccepteerd en ook in een normale manier opgenomen in de samenleving. 
Helaas zijn er nog steeds gevallen in Nederland dat LHBTIQ+ te maken heeft met discriminatie, bedreigingen, intimidatie, pesterijen en geweld. Gelukkig is dit een onderwerp dat door de overheid opgepakt is en verschillende aspecten probeert toe te passen om dit te voorkomen. Zo is er een plan ontstaan over sociale veiligheid op gebied van LHBTIQ+. Dit kun je allemaal lezen op websites als de rijksoverheid.  


 

Erovibes-lingerie