Spring naar de content
Ga naar de homepage Masturbatie icoon homepage  |   zoeken  |   woordenlijst  |   adressen en links  |   Meer vragen over seksualiteit? Ga naar www.seksualiteit.nl  |  
seks met jezelf
over relaties en seksualiteit
voor jongeren
met een handicap

Masturbatie

Masturbatie wordt ook wel zelfbevrediging genoemd. Je kan het ook spelen met jezelf noemen. Andere namen ervoor zijn vingeren (meisjes), aftrekken (jongens) of jezelf klaarmaken.

Vroeger en nu
Vroeger dacht men dat het zondig of vies was. Je kon gestraft worden als je betrapt werd. Ook dacht men dat je er enge ziektes aan over kon houden of dat je er onvruchtbaar van werd. Van al die rare verhalen klopt niets. Vrijen met je zelf is lekker en heel veel mensen doen het. Het maakt daarbij niet uit of je een vaste relatie hebt of niet.
Ook al heb je een vriend of een vriendin en ben je heel tevreden over de seks die jullie samen hebben. Dan nog kan je het lekker vinden om te masturberen. Het is ook makkelijk, omdat je niemand anders nodig hebt, alleen jezelf en je eigen fantasieën.


Ontlading
Als je masturbeert hoef je niet klaar te komen of een orgasme te krijgen. Je kan het spelen met jezelf op zich al prettig genoeg vinden. Je kan ook masturberen om je seksuele spanning te ontladen. De seksuele spanning kan ontstaan door allerlei fantasieën over iemand. Je kan ook opgewonden worden van een afbeelding of door een film.

Jongens en meisjes
Jongens masturberen meer dan meisjes. En jongens praten er meer over met elkaar. Meisjes praten meer over verliefdheden. Maar het kan ook andersom. Er zijn ook meisjes die heel vaak en jongens die heel weinig masturberen. Soms hoor je anderen vreselijk opscheppen over hoeveel orgasmen ze achter elkaar kunnen krijgen. Dat is vaak bluf. Er wordt veel opgeschept over seks.

Naar bovenEen jongen ligt in zijn bed. Zijn dekens vertonen een duidelijke verhoging ter hoogte van zijn penis. Zijn moeder staat er fronsend bij...