Spring naar de content
Ga naar de homepage Versieren icoon homepage  |   zoeken  |   woordenlijst  |   adressen en links  |   Meer vragen over seksualiteit? Ga naar www.seksualiteit.nl  |  
verliefd en de eerste keer...
over relaties en seksualiteit
voor jongeren
met een handicap

Seks kun je leren

Seks gaat niet vanzelf wat er ook over gezegd wordt. De eerste keer is het voor veel mensen een teleurstelling. Dat is jammer als je je er heel veel van voorgesteld had. Beter kan je er met je tweetjes vanuit gaan dat je de eerste keer lekker aanklungelt. Met een goede dosis humor erbij kan het best leuk worden. Seks en plezier hebben passen goed bij elkaar. En als je lol hebt gehad, maakt het niet uit of je wel of niet een orgasme hebt gehad.

Als je aan elkaar laat merken wat je lekker vindt en waar je opgewonden van raakt komt het wel goed. Voor vrijen moet je de tijd nemen. En je moet kijken in welke stemming je bent.

Misschien sluiten jullie behoeften bij elkaar aan. Misschien houdt één van jullie van wild en hartstochtelijk vrijen en de ander van lief en teder vrijen. Als dat zo is kan je samen uitproberen wat je beiden lekker vindt. Je kan ook boeken of films gebruiken om eens wat nieuws uit te proberen. En het is handig dat je al wat geoefend hebt met een condoom omdoen voor je de eerste keer vrijt. Ook daar kan je een spelletje van proberen te maken.
Naar boven
Animatie van een jongen die een boek leest