Spring naar de content
Ga naar de homepage Hulpmiddelen icoon homepage  |   zoeken  |   woordenlijst  |   adressen en links  |   Meer vragen over seksualiteit? Ga naar www.seksualiteit.nl  |  
hulpmiddelen
over relaties en seksualiteit
voor jongeren
met een handicap

Hulpmiddelen bij het neuken

Een kussen onder de billen van het meisje/vrouw geschoven kan het neuken makkelijker maken. Het bekken komt daarmee wat hoger te liggen. Daardoor kan de penis wat makkelijker in de vagina.
Een zachte matras kan bij seks ongemakkelijk zijn. Je kunt op een zacht oppervlak niet goed afzetten of tegendruk geven. Neem dan een harde matras, een plank of een tafelblad.

Als de erectie niet zo goed is kun je een van rubber gemaakte 'elektrische ring' over de penis en de testikels schuiven. Die draag je een tijdje. Door geringe elektriciteit worden kleine bloedvaatjes in de penis verwijd waardoor de erectie tot stand komt. Je kan hetzelfde effect bereiken door een strakke ring of een kort pijpje om de penis te dragen.

Wordt de penis niet volledig stijf dan kan je met de vinger van jou of je partner je penis in de vagina stoppen. Het is niet perse nodig om de penis helemaal in de vagina te stoppen. Als hij in de vagina is kan hij alsnog volledig stijf worden.

Een steuncondoom is een stevige kunststof koker. Je kan hem gebruiken tijdens het neuken als je penis niet stijf blijft. Om je penis in het dubbelwandige steuncondoom te brengen heb je wel een kortdurende erectie nodig. De ruimte tussen de twee wanden wordt met een knijpbal gevuld met lucht. Daardoor sluit de steuncondoom stevig om je penis.

Een kunstpenis is min of meer een imitatie van de penis. Hij kan op verschillende manieren aan het lichaam vastgemaakt worden. Op deze manier kun je neuken. Een kunstpenis wordt vaak gebruikt als er van impotentie sprake is. Als je nog een beetje gevoel in je penis hebt kun je holle artikelen gebruiken waar hij inpast. Daardoor wordt je penis gestimuleerd. Je kan ook verschillende soorten vibrerende penissen krijgen. Of een kunstpenis waarin een holle buis met bol zit die warme vloeistof kan spuiten. Zo boots je een ejaculatie na.

Een glijmiddel kan het vrijen met en zonder hulpmiddelen een stuk aangenamer maken. Een glijmiddel helpt ook goed wanneer de vagina niet vochtig genoeg wordt. Het is niet hetzelfde als zaaddodende pasta. Hoewel dat laatste ook als glijmiddel te gebruiken is.


Naar boven