Spring naar de content
Ga naar de homepage Versieren icoon homepage  |   zoeken  |   woordenlijst  |   adressen en links  |   Meer vragen over seksualiteit? Ga naar www.seksualiteit.nl  |  
verliefd en de eerste keer...
over relaties en seksualiteit
voor jongeren
met een handicap

Hét doen

Wanneer ben je toe aan die eerste keer? Heb je het uitgesteld omdat je er niet aan toe was? Je doet het toch niet, omdat je allang blij bent dat er aandacht aan je besteed wordt? Soms gaat iemand verder dan hij of zij wil uit angst de ander kwijt te raken.
Of vind je het gewoon eng en ben je er een beetje bang voor? Misschien wil je zeker zijn van je partner, dat hij of zij echt van je houdt. Voor iedereen is dat anders en je beslist zelf. Maar dan is het zover . . . . . . Je gaat geslachtsgemeenschap hebben, neuken, een nummertje maken, "het doen", met elkaar naar bed, naaien of hoe je het ook maar noemen wilt. Hoe het zal gaan weet je niet van tevoren. Maar je kan wel wat voorbereiden. Je zorgt bijvoorbeeld voor voorbehoedsmiddelen. Ga er niet vanuit dat je partner daar wel voor zal zorgen. Een prettige plek waar je niet gestoord kan worden is fijn. Neem een zonnig humeur mee. Als het allemaal niet gaat zoals jullie je voorgesteld hadden, kan je er beter om lachen dan chagrijnig zijn. De volgende keer gaat het vast beter.Je begint natuurlijk niet maar zo met neuken. Eerst vrij je lekker met elkaar zoals je vaker hebt gedaan. Je raakt opgewonden van het strelen van extra gevoelige plekjes. Die gevoelige plekjes noem je ook wel je erogene zones. Je raakt heel erg opgewonden als ze gestreeld, gezoend of met zijn of haar tong bewerkt worden. Waar jouw erogene zones zitten moet je zelf ontdekken. Voorbeelden zijn bepaalde plekjes van je huid zoals: de binnenkant van je armen, je nek, je hals, je oorlelletjes, je tepels, je onderbuik, enz.
Dit hoort bij het voorspel. Het voorspel is heel belangrijk. Je raakt steeds meer opgewonden. De penis van jongens wordt stijf en bij meisjes wordt de vagina vochtig. En dan kan de penis in de vagina gebracht worden. Dat klinkt veel simpeler dan het is, vooral als het de eerste keer is. Vooral meisjes kunnen zich zorgen maken over de grootte van de penis. Je kan bang zijn dat die penis nooit in je vagina past. Dat lukt heus wel. Maar een beetje helpen met de weg wijzen en sturen kan geen kwaad. Je kan spuug gebruiken om het naar binnen glijden makkelijker te maken.

Neuken


Al heen en weer bewegend raken jullie nog meer opgewonden. De één houdt van rustig en de ander houdt van heftig neuken. Zeg het tegen de ander als het je te langzaam of te wild gaat. Als de jongen klaarkomt, wordt zijn penis weer slap. Meisjes krijgen meestal geen orgasme tijdens het neuken. Het duurt ook wat langer voor het orgasme komt. Voor tijdens of na het neuken kan de clitoris (kittelaar) gestimuleerd worden met zijn, haar of jouw vingers. Je hoort vaak praatjes dat meisjes net doen of ze klaargekomen zijn. Ze spelen dat. Dat soort dingen kan je beter niet doen. Het is later zo lastig uitleggen. Als je klaar wilt komen kan je de ander duidelijk maken wat jij lekker en opwindend vindt. Het is helemaal niet gek, als je je daar verlegen bij voelt. Daarom is het ook belangrijk dat je, als je gaat vrijen, een prettige plek hebt om dat te doen. Een plek waar je je beiden veilig voelt en waar je niet gestoord wordt door anderen.


Naar boven
Een journaliste vraagt 'En toen?', 'Hoe?', 'Wanneer?', 'Waar?', 'Met wie?', 'Waarom?'